From Mr. Google
BaHaN-BaHaN Nya:- 3 Sudu Serbuk koko
- 250 gram Majerin
- 2 Biji Telur
- 1 Bungkus Biskut Marie
- 1/2 Tin Susu Pekat Manis
- 1/2 Cawan Air
CaRa-CaRa Nya:
-
Masukkan semua bahan di atas di dalam periuk kecuali majerin &
biskut marie. Gaul sebati.
-
Hidupkan api di atas dapur. Masak bahan tadi dengan api perlahan dan
kacau untuk elak hangus. - Masukkan majerin. Masak dan kacau sehingga majerin cair. Padamkan api.
- Susun biskut marie dalam loyang. (untuk alas Loyang tu, terpulanglah nak guna plastik ke, aluminium foil ke, xnak guna ker. Kalau alas nanti senang sikit nak angkat, xdek la melekat / susah nak potong)
- Selang-seli masukkan cairan coklat dan susunan biskut marie. Tekan dengan sudu bagi mampat.
- Kemudian boleh la masukkan dalam peti ais biar dia betul-betul sejuk dalam 4jam. (Bagi saya makan time sejuk la sedap!)
SeLaMat MenCuBa…. :)
Thanks for reading this entry...
No comments:
Post a Comment